BRF Irländaren

Vår förening

BRF Irländaren ligger vackert mitt i Blackeberg med närhet till bad, skog och bra kommunikationer.

I Blackbergs centrum finns Apotek Hjärtat, Hemköp, Capio vårdcentral, Jhonny's American & Italian Kitchen, Inari Sushi, Pissa Mai Thaifood (västerorts bästa!), Bio Kaskad, café, bibliotek, frisör, tandläkare, trafikskola, hälsokostaffär, blomsteraffär, gym med mera.

Tidigare ägdes vår fastighet av Svenska Bostäder och ombildades i mars 2011.

Området

Närmaste tunnelbanestation är Blackeberg som ligger på ca 5 min promenad från bostaden. Dessutom är det nära till Vällingby Centrum endast två stationer bort med T-banans gröna linje och åt andra hållet tar T-banan dig till Stockholms City på cirka 25 minuter. Här går också buss 127 mellan Blackebergs Grindstuga och Brommaplan.

I september 2010 öppnades portarna till det stora och fina köpcentret Bromma Blocks som är beläget intill Bromma flygplats med ett 70-tal butiker samt flertalet restauranger och caféer. För mer information se www.brommablocks.se

En trevlig promenad på ca 10 minuter leder till Mälaren och Ängbybadet. Badmöjligheter finns också på Kanaanbadet och Maltesholmsbadet. Det är också nära till härliga promenadstråk vid Judarns friluftsområde.

I området finns det flera skolor bland annat Blackebergsskolan och Södra Ängbyskolan. Blackebergs gymnasium klassas idag som ett av de bästa gymnasierna i Stockholm. Där kan man bland annat läsa samhällsprogrammet och naturvetenskapsprogrammet. I kursen naturvetenskaplig forskning samarbetar de med Stockholms Universitet och i samhällsprogrammet finns en profilklass med inriktning mot Kina. De har många internationella kontakter och utbyten med flera skolor i Europa, Kina och Indien. Dessutom finns det flertalet såväl privata som kommunala förskolor i närområdet.